Start-PM Backyard ultra Nämforsen 2021

Varmt välkomna till Näsåker och Backyard ultra Nämforsen. 

Detta är andra upplagan av loppet och vi hoppas så klart att alla kommer gilla bansträckningen och njuta av den fina naturen. I år kommer forsen att forsa och vädret ser ut att bli trevligt.

Start- och målområde

Är beläget på Ådals-lidens prästgård (Storgatan 2, Näsåker). Det ägs av arrangörernas mor och far och är privat mark. Vi ber er att komma i tid då det inte kommer vara tillåtet att parkera bilen på start- och målområdet. Vi kommer anvisa er till en särskilt upprättad parkering ca 200 meter från området. Det går så klart att ställa bilen vid området och lasta av det man behöver under loppet för att sedan ställa bilen på parkeringen.

Tält mm får sättas upp enligt anvisning.  

Det finns bajamajor i start- och målområdet. Det finns även ett utedass i den röda omklädningsbyggnaden nere vid badplatsen. Det är inte arrangörernas men är nöden för stor finns möjlighet att nyttja den under loppet.

Incheckning

Utdelning av nummerlapp sker från klockan 16:30. Vi kommer att dela ut nummerlapparna på samma ställe som vi har vår energistation i direkt anslutning till start- och mållinjen. 

En kortare information kommer hållas ca 15 minuter innan start utanför energistationen.

Energistation

Vi kommer servera Umara citron sportdryck, cola, kaffe och vatten. Utöver det kommer det finnas chips, bananer och något sött. 

Mat kommer att serveras efter varv 3,13,17…  Menyn blir gryta med ris fredagkväll, gröt på lördagmorgon och pizza vid lunchtid på lördagen.

Support och utrustning

Support är tillåtet i start- och målområdet men inte efter banan. Det är inte heller tillåtet med pacer eller annan hjälp, som fysisk stöttning eller hjälp med kläder längs banan. Man får inte använda sig av käppar eller gåstavar under loppet. 

Ute på varvet hjälper man andra deltagare om någon behöver hjälp, skulle det vara en allvarligare händelse kontaktar man 112 och tävlingsledningen. Nummerlappen ska bäras väl synlig under hela loppet så att det är enkelt att pricka av alla deltagarna vid varvning.

Pannlampa kan man ha om man vill men det är inte obligatoriskt.

Banan

Är uppmärkt med röda banflaggor. Det finns även uppsatt skyltar vid några lite svårare passager. För mer beskrivning av banan hänvisas till den beskrivning som vi har givit på hemsidan. 

Prisutdelning

Kommer att ske senast 15 minuter efter varje deltagare bryter men efter nästa varv har släppts iväg. Då erhåller ni er medalj.

Coronapandemin

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi ber er tänka på att hålla avstånd till varandra, särskilt vid start- och målområdet.  

Har ni minsta tecken på förkylningssymptom ber vi er stanna hemma.

Vid frågor, kontakta Kristofer Block 070-555 36 33

Välkommen till Näsåker och Backyard ultra Nämforsen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: