Frågor och svar

Vad är en Backyard Ultra?

Det är en motionstävling där du springer 6 706 meter med start varje timme till dess du inte orkar eller hinner stå på startlinjen för nästa varv. Under regler finns mer utförligt beskrivet om exakt vad som gäller.

Är detta ett lopp bara för elitmotionärer?

Nej, detta är ett lopp för alla som älskar att springa! Det roliga är att väldigt många slår distansrekord, dvs springer längre än vad de gjort tidigare.

2020 års upplaga lockade deltagare som sprang allt ifrån 1 varv till de riktiga ultralöparna som var där för att springa över dygnet men de svåra förhållandena ställde till det.

Kan jag springa hur långsamt som helst?

Nej, du måste klara varje varv så att du passerar mållinjen senast när nästa varv startar. Då måste du i så fall springa direkt ut på nästa varv. Många väljer att göra en plan för hur lång tid de är ute på varje varv, och då också hur lång tid de har att vila innan nästa varv startar. Men varje heltimme måste du stå på plats i startområdet om du ska vara kvar i tävlingen.

Vad är ett rimligt mål?

Alla har olika mål med loppet men det roliga är att alla får känna sig som vinnare. 7 varv är exempelvis längre än ett maraton och därmed en ultradistans, 12 varv är 50 miles, 15 varv är ca 10 mil, 24 varv 100 miles. Men du kan springa 1, 2 eller 3 varv med. Det är vanligt att många av deltagarna slår distansrekord, dvs springer längre än vad de någonsin gjort förut. Gör det du med! Löpning är njutning, du behöver inte springa fort bara länge och långt.

Medalj – vad gäller?

En fin medalj är ett roligt minne från loppet och därför får alla som fullbordat minst ett varv under en timme en medalj!

Langning, energibord, sportdryck. Vad gäller?

Ingen langning är tillåten efter banan. Det är så klart tillåtet (och nästan ett måste) att ni tar med er egen energi till er depå vid start- och målområdet. Vi kommer även tillhandahålla ett energibord. Till vår stora glädje har vi inlett ett samarbete med vår favoritsportdryck Umara som vi kommer att servera vid energibordet. Det blir Umara U Sport Citron som kommer serveras. Mer info om exakt vad som kommer finnas kommer närmare loppet.

Vilket är maxantalet deltagare?

På grund av folkmyndighetens restriktioner och Coronapandemin har vi begränsat antalet möjliga anmälningar till 75 personer. Vi kommer även ha en reservlista om inte pandemin och restriktionerna tillåter oss att öppna upp för fler anmälda. Sista anmälningsdag för 2021 års upplaga är 25 juni.

Vad gäller för regler för återbetalning av anmälningsavgift vid skada respektive flytt/byte av startplatser?

Vi återbetalar inga anmälningsavgifter utan rekommenderar alla deltagare att teckna Startklar försäkring eller annan motsvarande försäkring som täcker anmälningsavgiften. Vill man sälja sin startplats, tillåter vi en flytt av startplatsen fram till sista anmälningsdag den 26/6 mot en flyttkostnad om 100 kr. Maila då bunamforsen@gmail.com vem som avstår sin plats och vem som ska ta platsen i dess ställe.

Är forsen påsläppt?

Forsen är på mellan kl 08.00 och 22.00 mellan den 15 juni och 15 augusti. De 4 första varven är alltså forsen på. Det fina är det skådespel som blir när forsen slås på igen alltså kl 0800. De som ger sig ut på 14 kommer alltså få uppleva detta fantastiska skådespel.

Foto: Therese Hellqvist


Stort tack till vår sportdryckssponsor Umara
Stort tack till vår tröjsponsor
Block Revisionsbyrå

%d bloggare gillar detta: